Stay-Fit Gym Νέα Αρτάκη
 • ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ

  Επιτέλους το πήρατε απόφαση να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να εντάξετε το τρέξιμο στο εβδομαδιαίο προγραμμά σας.

  Εμείς σας καλωσορίζουμε στο κλάμπ των δρομέων και είμαστε έτοιμοι να σας υποστηρίξουμε σε ότιδήποτε χρειαστείτε

  Όπως κάθε νέα αρχή έτσι και το τρέξιμο σίγουρα θα σας δημιουργήσει απορίες για το πως πρέπει να τρέχετε, για το πόσο πρέπει να τρέχετε και γενικά πως αυτή η νέα σας δραστηριότητα θα γίνει για σας ο σίγουρος και ασφαλής  τρόπος να δείτε το σώμα σας να αλλάζει, την φυσική σας κατάσταση να εκτινάσεται στα ύψη και την διάθεσή σας να απογειώνεται…

  Εδώ είμαστε λοιπόν να λύσουμε όλες σας τις απορίες και να σας υποστηρίξουμε για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα.

  Τι να πίνω;

  Πρέπει να δώσετε μέγαλη προσοχή στην σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας καθώς από την διάρκεια του τρεξίματος και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες, αποβάλλονται από το σώμα σας μεγάλες ποσότητες υγρών μέσω του ιδρώτα. Γιαυτό καλό θα είναι να πίνετε αρκετές ποσότητες υγρών (νερό, χυμούς ή κάποιο ενεργειακό ρόφημα), προκειμένου να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσατε και να είστε έτοιμοι για την επόμενη σας προπόνηση.

  Αν πρόκειται όμως η προπόνηση σας να ξεπεράσει την μια ώρα, τότε θα πρέπει να λαμβάνεται επιπλέον λίγο νερό ή κάποιο ενεργειακό ρόφημα με ηλεκτρολύτες κατά την διάρκεια της προπόνησης (200-250ml κάθε 20-30΄) για να αποφύγετε την πιθανότητα αφυδάτωσης του οργανισμού με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Φαγητό;

  Αν αποφασίσετε να πάτε για τρέξιμο, τότε θα πρέπει να κάνετε το τελευταίο σας γεύμα τουλαχιστον 3 ώρες πριν και αυτό να αποτελείται από κυρίως από υδατάνθρακες (μακαρόνια, δημητριακά, φρούτα κα), αφού αυτές οι τροφές θα σας προσφέρουν την  ενέργεια που χρειάζεται ώστε να ολοκληρώσετε την προπόνηση σας με επιτυχία.

  Μετά το τέλος της προπόνησης επιβάλλεται ένα γεύμα με υδατάνθρακες για την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας αλλά και αρκετή ποσότητα πρωτείνης (κοτόπουλο, άπαχο κατά προτίμηση κόκκινο κρέας κα), ώστε να βοηθήσετε την ταχύτερη αποκατάσταση των μύων σας. Μην ξεχνάτε βέβαια τα λαχανικά και τα φρούτα καθώς περιέχουν πλήθος βιταμινών και αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες η παραγωγή των οποιών αυξάνεται με το τρέξιμο.

  Ο χρυσός κανόνας για να ξέρετε πόσο να φάτε από όλα αυτα είναι ότι η πρωτείνη πρέπει να καταλαμβάνει το 1/4 του πιάτου σας, οι υδατάνθρακες το άλλο 1/4, ενώ το υπόλοιπο μισό να περιέχει λαχανικά .

  ΠΡΟΣΟΧΗ… το οτι ξεκινήσατε το τρέξιμο δεν σας δίνει άλλοθι να τρώτε περισσότερο απο πριν. Πρέπει να προσπαθήσετε να καταναλώνετε τις ίδιες ποσότητες φαγητού που τρώγατε και πριν, ειδικά αν θέλετε να χάσετε  ταυτόχρονα και λίγο βάρος.

  Διατάσεις ;

  Με το τέλος της προπόνησης επιβάλλεται μια σειρά από διατατικές ασκήσεις οι οποίες από την μια θα σας ξεκουράσουν  σωματικά  και ψυχολογικά, αλλά το σπουδαιότερο αποτέλεσμα τους είναι ότι θα βοηθήσουν τις μυικές ομάδες που ταλαιπωρήθηκαν κατά την διάρκεια της προπόνησης να αναλάβουν ώστε να είναι πάλι έτοιμες όταν εσεις θα τους ζητήσετε ξανά να λάβουν δράση.

  Πρακτικά λοιπόν πρέπει να «τεντώσετε» τους μυς σας στο τέλος τησ προπόνησης με τον παρακάτω τρόπο:

  Για κάθε μυ η διάταση πρέπει να έχει διάρκεια απο 20 – 30 δευτ. και να σταματά στο σημείο του ανεκτού πόνου επαναλαμβάνοντας την διαδικασία μέχρι τρεις φορές.

  Οι βασικές μυικές ομάδες που οπωσδήποτε χρειάζονται διατάσεις μετα το τρέξιμο είναι οι: τετρακέφαλοι οι γάμπες οι δικέφαλοι και οι προσαγωγοί.

  Εξοπλισμός ;

  Παπούτσια. Το πιο σημαντικό κεφάλαιο στην υπόθεση τρέξιμο. Αν οι γνώσεις σας δεν είνια αρκετές για να είστε σίγουροι οτι τα παπούτσια που επιλέξατε για την προπόνηση σας είναι τα κατάλληλα  τότε ρωτήστε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα τον υπεύθυνο για το ποια πρέπει να αγοράσετε ή τον προπονητή σας.

  Πρέπει όμως να έχετε στον νου σας ότι ολα τα αθλητικά παπούτσια δεν είναι τα ίδια και βέβαια δεν κάνουν την ίδια δουλειά. Υπάρχουν κατηγορίες παπουτσιών για τρέξιμο ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε δρομέα όπως, cushion (απορρόφησης κραδασμών), stability (σταθερότητας), motion control (ελεγχόμενης κίνησης) και perfomance (επιδόσεων)  και η κάθε μια από αυτές αναφέρεται σε συγκεκριμένους δρομείς με τις αντίστοιχες ιδιατερότητες και ανάγκες.

  Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η επιλογή των παπουτσιών δεν είναι μια απλή διαδικασία που έχει να κάνει με την επιλογή του χρώματος και σχήματος, αλλά με την ίδια την δραστηριότητα και τις ανάγκες του δρομέα που θα τα χρησιμοποιήσει.

  Πρέπει να γνωρίζεται ότι πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται ειδικά τον πρώτο καιρό έχουν να κάνουν με την ακαταλληλότητα των παπουτσιών, ακαταλληλότητα που  επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του τρεξίματος, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τραυματισμούς και τέλος διαμορφώνει αρνητικά το αποτέλεσμα που περιμένετε από την προπόνηση σας.

  Υγεία…

  Το τρέξιμο είναι σίγουρα μια δραστηριότητα που μπορεί να σας αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Μπορεί να σας κάνει να έχετε καλύτερη διάθεση και όρεξη στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή, μπορεί να σας κάνει δυνατότερους, ομορφότερους και πιο αποτελεσματικούς σε όλα.

  Αυτό όμως που επιβάλλεται να γίνει πριν αποφασίσετε να φορέσετε τα καινούργια σας παπούτσια και να βγείτε στους δρόμους είναι ο απαραίτητος έλεγχος της υγείας σας .

  Μην παραλέιψετε λοιπόν να κάνετε ένα γενικό τσεκ απ και μετά είστε ΣΙΓΟΥΡΑ έτοιμοι για ΔΡΑΣΗ…
βρες μας στο Facebookαρέσουμε σε
άτομα στο Facebook